In cadrul Săptămânii Altfel, elevii plini de curiozitate de la clasele a II-a și a III-a de la Școala Gimnazială Candiano Popescu au avut o experiență educativă fascinantă, vizitând Judecatoria Ploiesti. Această oportunitate specială le-a oferit micuților o incursiune în lumea dreptului și le-a dezvăluit secretele meseriei de avocat.

Doamna avocat Delia Lazar a fost gazda primitoare a elevilor, oferindu-le ocazia de a pune întrebări și de a afla mai multe despre meseria de avocat și importanța sistemului judiciar. Activitatea a fost parte integrantă a proiectului „Fii avocat în școala ta!”, un demers al Uniunii Naționale a Barourilor din România, care vizează implicarea avocaților în educația și viața comunității.

Elevii, au fost introduși în sala de judecată și au avut ocazia să descopere atmosfera solemnă a instanței. Au aflat cum decurg procesele judiciare și au înțeles importanța respectării regulilor și a drepturilor fiecărui individ.

Doamna avocat Delia Marinescu a fost răspunsul la toate întrebările curioase ale micilor vizitatori. Aceștia au aflat cum își pot apăra propriile drepturi și au descoperit rolul crucial pe care îl joacă avocații în garantarea justiției și a egalității.

Implicarea avocaților în Educație: Proiectul „Fii avocat în școala ta!”

Proiectul „Fii avocat în școala ta!” evidențiază importanța implicării avocaților în viața comunității. Prin aceste activități educaționale, avocații devin mentori și ghizi pentru elevi, ajutându-i să înțeleagă mai bine sistemul legal și drepturile lor fundamentale.

Săptămâna Altfel a oferit acestei inițiative o platformă perfectă, oferind elevilor o experiență în afara claselor obișnuite și aducând lumina asupra unui domeniu adesea perceput ca fiind prea complex pentru mintea mică a copiilor.

Cele două clase au fost coordonate de către doamnele învățătoare Mihaela Costache și Nicoleta Pârlog.

Aceste evenimente educaționale rămân în amintirea micilor exploratori, inspirându-i să-și dezvolte gândirea critică și să aibă o atitudine respectuoasă față de drepturi și responsabilități. La final de zi, elevii s-au dovedit a fi adevărați mici cetățeni informați și conștienți ai societății în care trăiesc.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *