Organizată în premieră de clubul A.C.S. Ambiția Mădălin și Asociația Sportivă a Domeniului Cantacuzino, în parteneriat cu Federația Română de Oină, Cupa Ambiția” la oină a beneficiat de o participare numeroasă, aproximativ 100 de sportivi de la toate categoriile de vârstă ale clubului prahovean.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova a fost partenerul acestui eveniment.

,,Cupa Ambiția la Oină a fost o reușită din toate punctele de vedere, atât prin prisma participării numeroase a sportivilor noștri, dar și a publicului prezent la arena modernă din localitate. M-am bucurat că foarte multe mămici au venit cu copii, unii chiar foarte mici, și cărora le-am dat posibilitatea să se joace efectiv cu mingea de oină. Am organizat numeroase ateliere, unul dintre ele fiind dedicat aruncării mingii de oină. Cadrul natural deosebit oferit de cele este 150 de hectare ale Domeniului Cantacuzino a creat o ambianță deosebită pentru cei care și-au dorit să fie alături de noi la bucuria redescoperirii sportului nostru național. Ne dorim să organizăm și pe viitor numeroase competiții sportive”, ne-a declarat Mădălin Tănase, fondator și președinte al clubului A.C.S. Ambiția Mădălin.

După încheierea competiției, sportivii au sărbătorit românește cu brânză, mămăligă și slănină.

Sâmbătă și duminică, senioarele de la Ambiția vor merge la Gârlicea, la campionatul național de oină.

Clubul „Ambiția” este singurul club de oină din Prahova. De altfel, aici s-a dat startul Scolii de vară unde elevii au aprte de cursuri gratuite de prim-ajutor sau antiviolență.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *