Asociația “Un strop de Fericire” anunță organizarea între 3 și 8 iunie 2024 a ediției a 9-a a campionatului de baschet interșcolar Cupa Metigla.

Competiția își propune să îndemne copiii să facă mișcare, să aducă bucuria și ambiția competiției sportive în școli.Organizatorul pune la dispoziția școlilor participante material sportiv și pregatește premii atractive pentru caștigători.

Cupa Metigla se adresează în special copiilor și tinerilor care nu joacă baschet într-un club sportiv, deviza campionatului fiind una care  invită la acțiune: “De când nu ai mai bătut mingea?”

35 de școli din Prahova și județele vecine sunt așteptate să se înscrie în competiția care își dorește să implice 1000 de copii grupați în 150 de echipe.

Etapa școlară Cupei se va desfășura în zilele de 3, 4 și 5 iunie, în fiecare școală participantă.

Meciurile din semifinală și finală se vor desfășura pe terenurile de baschet din Parcul Municipal Vest din Ploiești, in zilele de 7 si 8 iunie 2024. 

Școlile se pot înscrie în competiție folosind formularul: https://bit.ly/4bcvwTr , prin profesorul de educație fizică și sport. După înscrierea școlii, copiii vor putea face echipă alături de colegi, în limitele stabilite de Regulamentul competiției  https://bit.ly/3UjqDRw . Înscrierile au loc în perioada 26 aprilie – 22 mai 2024.

Cupa Metigla, campionatul de baschet interșcolar, își propune de 9 ani să încurajeze copiii și tinerii să facă mișcare. Deasemena, în spiritul proiectelor Asociației Un Strop de Fericire, Cupa Metigla oferă  tinerilor o oportunitate de voluntariat prin implicarea lor în organizarea competiției, atât la nivel de școala, cât și la nivelul întregii competiții.

 Sponsor principal al competiției este Compania Metigla( www.metigla.ro), care pe această cale se implică, ca în fiecare an, în dezvoltarea comunității, încurajând și sprijinind prin mai multe proiecte educația și dezvoltarea personală a tinerilor.

Organizatorul competiției este Asociația Un Strop de Fericire (AUSF /  www.stropdefericire.ro),  o organizație nonprofit care de 11 ani, în județul Prahova, susține prin programele ei educația și spiritul antreprenorial, creează pentu tineri oportunități de învățare practică și implicare în comunitate.

Partener tehnic al turneului este clubul de baschet Solaris Sporting Club (www.solarissport.ro).

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *