Miercuri, 20 septembrie 2023, ora 18.30, la sala Europa din Palatul Administrativ va avea loc un spectacol de gală, dedicat absolventelor clasei de Balet de la Palatul Copiilor Ploiești, promoția 2023. Pe scenă vor evolua cele sapte balerine care au încântat publicul și au cucerit importante premii la competițiile de profil, nu mai puțin de 14 ani neîntrerupți, iar acum au ajuns  la frumoasa vârstă a majoratului.

Potrivit profesoarei lor, Alina Zahariuc, “in spatele fiecarui spectacol de balet, si au fost zeci de astfel de evenimente prezentate pe scenă de acești copii, se ascund mii de ore de muncă, de efort susținut, de lacrimi uneori, de renunțări la distracțiile copilăriei. Riscurile unor accidentări umbresc adeseori pasiunea practicării acestui tip de performing. Dar la polul opus, cu mult mai presus, se află bucuria de a trăi la intensitate maximă miracolul scenei, fascinația de a capta atenția publicului prin ceea ce exprimi cu emoție, de la suflet către suflet. Lumina reflectoarelor care poleiesc siluetele grațioase cu străluciri multicolore întregește magia spectacolului.  Iar la final aplauze, răspunsul simplu, autentic al publicului în acest dialog aproape sacru, confirmă miracolul că ai dăruit ceva din esența ființei tale, ceva unic, irepetabil, incandescent. „

Numele acestor stele, ce au parcurs un „Drum de stele” și pășesc acum spre un altul nou, merită menționate și omagiate: Ana Teodora Necșulescu, Daria Ștefania Popescu, Daria Maria Stan, Sara Stoicescu, Daria Maria Tangerică, Miruna Andreea Enescu, Ivona Teodora Ionică, alături de studentele Ana Maria Ivan și Cătălina Badea, fostele lor colege de echipă, precum și de profesoara lor, Alina Zahariuc, actualul director al Palatului Copiilor Ploiești.

Tinerele balerine vor fi premiate într-un cadru festiv de Inspectorul Școlar pentru Arte Octavia Cioceanu Angelescu si va fi prezentat de asemenea un film documentar, care prezintă îndelungata lor activitate.

În spectacol vor mai evolua tineri artiști interpreți de muzică ușoară Eduard Stoica, ploieștean care ne-a reprezentat cu succes la Vocea României și Bianca Hanu, elevă a Colegiului de Artă Carmen Sylva, și ei foști elevi ai Palatului Copiilor Ploiesti, o institutie la care anul acesta numarul copiilor inscrisi se apropie de 4000.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *