Filiala Teritorială Prahova a Ordinului Arhitecților din România organizează expoziția eveniment

PLOIești VIZIONAR – Propuneri de amenajare a spațiilor agroalimentare realizate de către studenții Universității de Arhitectură

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 17 mai 2024 începând cu ora 14:00, în cupola mare – ”zona Obelisc” a Halelor Centrale din Ploiești.
Organizatorii vă invită să descoperiți viziunea colectivă a studenților grupei internaționale de an 5 din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, asupra temei de proiectare a unei piețe agroalimentare în Municipiul Ploiești, situată în imediata vecinătate a clădirii Halelor Centrale.


Expoziția ilustrează percepția studenților asupra modului în care o piață agroalimentară poate deveni mai mult decât un loc de comerț, un refugiu al simțurilor în peisajul urban, un spațiu care să inspire, să încurajeze interacțiunea socială și să promoveze sustenabilitatea urbană.
Proiectele au fost realizate sub îndrumarea conf. dr arh. Marius VOICA, asist. dr. arh. Maria TÎLVESCU-NICULA, asist. dr. arh. Maria CLENCIU
La procesul de analiză și îndrumare au participat în calitate de invitați arh. Alexandru BONDREA, președinte al Filialei Teritoriale Prahova a Ordinului Arhitecților din România și Andrei Severin, fondator Piata Artizante , Păulești.
După vernisaj, expoziția se va muta în Turnul cu Ceas al Halelor Centrale din Ploiești, str. Strada Emile Zola 6-8 pentru ca sâmbătă, 18 mai, de la 18.00 la 22.00, să poată fi vizitată în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. În acest interval, participanții la eveniment vor avea ocazia să urce, însoțiți, în grupuri limitate ca număr, la intervale de 20-30 minute în turnul cu ceas al Halelor Centrale, pentru o experiență vizuală asupra sitului analizat dar și asupra zonei centrale Municipiului Ploiești.
Evenimentul este organizat cu sprijinul membrilor Filialei Teritoriale Prahova a Ordinului Arhitecților din România.
Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Universitatea de Arhitrectură și Urbanism Ion Mincu coordonată de dnul. conf. univ. dr. arh. Marius VOICA – structuri speciale și sustenabilitate,
S.C. HALE ȘI PIEȚE S.A,
S.C. MONTAJ CARPAȚI S.A.
S.C. FERUCCIO CONSTRUCT S.R.L.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *