Vineri după-amiază, începând cu ora 16:00, pasionații de artă și cultură din Ploiești și nu numai sunt invitați să participe la un eveniment cultural-artistic de excepție la sala MAREA UNIRE a PALATULUI CULTURII din Ploiești. Acest eveniment special va aduce în prim-plan talentul și creativitatea Claudiei Motea, o personalitate cu dublă cetățenie, română și canadiană, cu o carieră impresionantă în lumea artistică.

Biblioteca Județeană „N. Iorga” Ploiești, în colaborare cu compania BES România, va invită la evenimentul de lansare al cărții „BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!”, publicată sub egida Editura Creator/Libris.

Claudia Motea nu este doar un nume în lumea artistică, ci o prezență polivalentă care strălucește în mai multe domenii. Este actor, regizor, dramaturg, poet, scenarist și producător, un adevărat artist multidisciplinar. Pe lângă aceste calități, Claudia Motea deține poziții cheie în instituțiile culturale din România și Canada, cum ar fi Director Relații Publice la UARF (Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România), Președinte al Departamentului Artele Spectacolului în cadrul UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) și Director Artistic la Teatrul NOSTRUM, teatru afiliat la Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAP).

Claudia Motea a impresionat și în domeniul literaturii, cu lucrarea sa notabilă, „Brâncuși, dragostea mea!”. Această carte explorează fascinantul univers al marelui sculptor Constantin Brâncuși, dezvăluind pasiunea, filosofia și agape-ul care stau la baza operei sale. Volumul a cunoscut o recunoaștere internațională și a fost tradus în mai multe limbi, demonstrând valoarea și universalitatea mesajului său.

În cadrul evenimentului din Ploiești, Claudia Motea va oferi publicului o incursiune în lumea lui Brâncuși și a pietrei, printr-un moment artistic intitulat „Brâncuși și cântecul pietrei”. Aceasta va fi însoțită de talentatul violoncelist Valentin SIMION, creând o atmosferă deosebită.

Evenimentul se va bucura de prezența unor invitați speciali de renume, cum ar fi regizorul Lucian SABADOS și administratorul LIBRIS, Virgil ONIȚĂ. Amfitrionii serii vor fi Mihaela RADU, director al Bibliotecii Județene „N. Iorga” din Ploiești, și Marta Maria MOCANU, director al firmei BES România. Moderatorul serii va fi Luiza RĂDULESCU PINTILIE, jurnalistă și publicistă, garantând o atmosferă captivantă și interacțiune de calitate cu publicul.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *