Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește astăzi 19 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, au desfășurat astăzi activități de educație anticorupție pentru promovarea integrității în incinta și în parcarea Complexului comercial ”Prahova Value Centre” din Municipiul Ploiești, constând în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție, prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia, și au discutat cu cetățenii despre riscurile implicării în săvârșirea unor fapte de corupție.

De asemenea, personalul serviciului s-a adresat instructorilor auto și participanților la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, al cărui punct de plecare este în parcarea complexului comercial, precum și participanților la trafic.

Cu această ocazie lucrătorii serviciului, împreună cu lucrători ai Poliției Municipiului Ploiești – Biroul Rutier și Serviciului Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Prahova, au distribuit către cetățeni, elevi ai școlilor de șoferi și conducători auto, materiale de promovare a linie telefonice Call-center anticorupție 0800.806.806. (flyere, pliante, pixuri, brelocuri, șepci, block-notes-uri și bancnote ”Zero Corupție”).

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Prahova al cărui sediu se află în Ploiești, str. Gheorghe Doja nr.119, jud.Prahova,  telefon/fax 0244.529.654.

Cetățenii județului Prahova care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa prahova.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *