Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, alături de Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” al Academiei Române București, a Ordinului Arhitecților din România – Filiala Prahova, Centrul Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu, organizează, în perioada 28-30 noiembrie 2023, cea de-a XXXIV-a ediție a Simpozionului Internațional Natura și Omul.

Ca în fiecare an, muzeul își propune să reunească contribuțiile semnificative ale specialiștilor și cercetătorilor din diferite domenii de interes și să le aducă în atenția publicului larg într-o formă accesibilă, iar în cadrul acestei ediții tema aleasă este “Om, Natură, Arhitectură”.

Deschiderea manifestării va avea loc marți, 28 noiembrie, ora 10.00, la Sala “Marea Unire” a Palatului Culturii. Prima secțiune, Arhitectura este dedicată sărbătoririi a 90 de ani de la inaugurarea Palatului Culturii Ploiești – clădire monument istoric reprezentativă a județului Prahova.

În cadrul simpozionului, la Sala Coloanelor este vernisată expoziția ce prezintă istoria muzeului, în decursul celor 70 de ani de existență în Palatul Culturii Ploiești.

În secțiunea “Om, Natură”, specialiștii captează interesul asistenței prin teme antropologice legate de schimbările socio-culturale reflectate în mentalul adolescenților, consumul de substanțe interzise, starea de bine a unei familii și multe alte subiecte care vorbesc despre natură și patrimoniul muzeului .

În completarea dezbaterilor științifice, programul manifestărilor include o aplicație în teren, la Cheia-Măneciu, întregind astfel tema “Geografia fără frontiere” inițiată de Centrul Științific de Geografie “Ciucaș-Măneciu”,  prin descoperirea tradițiilor și obiceiurilor din această ofertantă zonă a județului Prahova.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *