Palatul Copiilor Ploiești, o instituție dedicată talentelor și creativității copiilor, lansează un apel în contextul organizării Târgului de Crăciun, eveniment menit să aducă bucurie și susținere financiară într-un moment nu tocmai bun din punct de vedere financiar.

Alina Zahariuc, directorul Palatului Copiilor Ploiești, a vorbit deschis despre provocările cu care se confruntă instituția și a solicitat sprijinul comunității pentru a asigura un mediu mai prietenos și mai sigur pentru cei peste 3000 de copii talentați care studiază aici anual.

Cu o experiență de 25 de ani ca profesor de balet și cu aproape doi ani în funcția de director, Alina Zahariuc a evidențiat contribuțiile echipei sale în ciuda resurselor limitate. Împreună, au reușit să aducă bucurie și succes în activitățile desfășurate, dar provocările financiare au rămas o constantă. Bugetul instituției este considerat insuficient pentru nevoile curente, iar curtea școlii se află în paragină.

„Palatul Copiilor nu beneficiază de nicio amenajare exterioară, nu există bănci unde copiii să poată sta în lunile calde, iar gardul este deteriorat, permițând accesul facil oricui în incintă,” a declarat Alina Zahariuc.

Într-un efort de a aduce schimbări benefice, Palatul Copiilor Ploiești organizează un Târg de Crăciun pe 18 decembrie, începând cu ora 18:00. Evenimentul va fi plin de bucurie, cu cântece, dansuri și standuri încărcate cu obiecte decorative realizate de copii. Scopul principal este să strângă fonduri pentru a îmbunătăți condițiile și facilitățile școlii.

Alina Zahariuc și echipa sa speră că, prin această inițiativă, vor reuși să adune donații atât de necesare. Proiectul „Împreună pentru școala noastră” de pe hartaedu.ro, susținut de Asociația NARADA, va dubla suma colectată prin donații. Un link pentru donații este disponibil și este menit să aducă sprijinul dorit pentru îmbunătățirile necesare.

Alina Zahariuc roagă comunitatea să se alăture acestui efort și să sprijine Palatul Copiilor Ploiești prin donații și participarea la evenimentul festiv. „Dați de veste și celor cu „dare de mână”- up!” îndeamnă directorul Palatului Copiilor.

Comunitatea este invitată să se implice, să ofere sprijin financiar și să contribuie la crearea unui mediu mai propice pentru dezvoltarea și creativitatea celor mici. Link-ul pentru donații poate fi accesat aici: https://bit.ly/TargLaPalatulCopiilor.

Cu susținerea tuturor, Palatul Copiilor Ploiești speră să transforme această perioadă festivă într-o ocazie de generozitate și solidaritate în beneficiul copiilor talentați și al viitorului cultural al comunității.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *