60 de copii din școlile ploieștene au avut parte de o zi specială în cadrul Campusului Concordia.

Aici a avut loc proiectul „Pasiune pentru meserie – ateliere demonstrative”, organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit și Organizația Umanitară Concordia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, în cadrul Programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.

Scopul acestor ateliere a fost să introducă elevii în lumea a patru meserii diferite: brutar, ospătar, bucătar și horticultor. Obiectivul principal a fost să ofere informații despre oportunitățile de dezvoltare în aceste domenii, să îi ajute pe tineri să-și contureze un plan de carieră și să le sublinieze importanța dezvoltării personale.

Participanții au avut oportunitatea să învețe de la specialiști cum se prepară un cocktail non-alcoolic, să picteze turtă dulce, să pregătească shaorma vegană, să planteze flori în ghivece și să participe la cursuri de dezvoltare personală.

Acest eveniment este doar începutul, deoarece mâine sunt așteptați peste 120 de elevi de liceu să participe la activități similare.

În perioada 2014 – 2024, Organizația Umanitară Concordia a fost gazda Școlii de Meserii Concordia, unde au avut loc stagii de practică curentă și practică comasată pentru formarea profesională a 780 de elevi din 5 licee prahovene, în domenii precum ospătar, bucătar, brutar, tâmplar și horticultor.

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, care se angajează să sprijine copiii, tinerii și familiile aflate în dificultate pentru a ajunge la o viață independentă și autodeterminată.În România, CONCORDIA își desfășoară activitatea în București, precum și județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița, sprijinind 2.000 de copii, tineri și familii care trăiesc în condiții vulnerabile.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *