Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești va găzdui o expoziție de trenulețe organizată împreună cu Clubul Feroviar Republica Ploiești. Vor fi expuse zeci de machete însumând peste 150 de metri liniari de cale ferată cu trenuri în miniatură și diorame funcționale. DADA TV și Ploieștii.ro sunt parteneri media ai acestei expoziții pe care vă sfătuim să nu o ratați!

”În Gară la Nenea Iancu” este un eveniment de 3 zile de modelism și cultură feroviară organizat de Clubul Feroviar Republica Ploiești împreună cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova. Aflată la a patra ediție, manifestarea are loc în perioada 10-12 noiembrie 2023 în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și reușește să strângă cluburi de modelism și pasionați din toată țara, ca o continuare firească a expozițiilor organizate începând cu anul 2019.

Evenimentul este dedicat copiilor, pasionaților de modelism, de electronică, mecanică și oricărei persoane în căutarea unei pasiuni care să-i dezvolte atât latura practică, cât și estetică.

Expoziția va cuprinde o dioramă modulară funcțională, o secțiune dedicată dioramelor, vignetelor și istoriei feroviare, iar în premieră, la ediția din acest an va fi prezentată o dioramă LEGO funcțională, cu tematică mixtă: feroviară și petrolieră.

Care sunt atracțiile evenimentului?

  • Peste 50 de module ale cluburilor de modelism cu scene tematice, însumând peste150 metri liniari de șine și trenulețe
  • Garnituri de tren fidele celor reale
  • Trenuri în miniatură și diorame funcționale
  • Locomotive, vagoane și lucrări de infrastructură printate 3D
  • Diorame statice și elemente feroviare
  • Dioramă funcțională LEGO, cuprinzând elemente feroviare

Participă CENAFER / Muzeul CFR București, Clubul Feroviar București, Clubul Improvizat București, Clubul AR-RAIL din Arad, Asociația de Modelism Tomis – Constanța, Team Iașiul, SevBrick și Club Feroviar Republica Ploiești, alături de alți pasionați și colecționari.

Adulții vor plăti o taxă de vizitare de 6 lei, copiii – 4 lei, iar biletul unei preț pentru o familie este de 15 lei. Copiii care vizitează vineri expoziția, în grupuri organizate, cu programare prealabilă și însoțiți de un cadru didactic, vor plăti doar 1 leu/persoană.

Orar expoziție: V: 12.00 – 18.00, S: 10.00 – 18.00; D: 10.00 – 16.30

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.