În perioada 01.07.2023 – 30.11.2023, Asociația „MUZICA ARTELOR” se pregătește să aducă magia teatrului în satele din județul Prahova prin proiectul ambițios „TEATRU LA NOI ÎN SAT”. Acest demers cultural și educativ este finanțat de Consiliul Județean Prahova, prin Fondul Bugetului Județului alocat activităților non-profit pentru anul 2023.

Proiectul „MUZICA ARTELOR” se desfășoară cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea sustenabilă și durabilă a culturii într-o manieră integratoare, implicant educația, cultele, mediul, turismul, mediul de afaceri, și promovând colaborarea interregională și cooperarea trans-națională. Prin intermediul reprezentațiilor de spectacole pentru copiii preșcolari și elevii din învățământul primar și gimnazial, se urmărește cultivarea iubirii pentru artă și teatru încă de la o vârstă fragedă.

Accesibilitate extinsă în comunități

Proiectul „TEATRU LA NOI ÎN SAT” va aduce spectacole de teatru în nu mai puțin de 17 locații din județul Prahova, facilitând accesul copiilor din învățământul școlar și preșcolar la experiențe culturale de calitate. Printre aceste locații se numără școli, primării și organizații neguvernamentale implicate în activități de promovare a culturii și artei în comunitate.

Cu o valoare totală de 33.230 lei, proiectul se bucură de susținerea financiară considerabilă a Fondului Bugetului Județului Prahova, care alocă 29.907 lei pentru realizarea acestui demers cultural. Asociația „MUZICA ARTELOR” contribuie cu 3.323 lei, manifestându-și astfel angajamentul față de valorile culturale și educative pe care le promovează.

Dintre locațiile care vor găzdui aceste spectacole educative menite să încânte și să educe, enumerăm școli precum Scoala Gimnaziala Posesti, Școala Gimnaziala Strejnicu, Școala Gimnaziala Berceni, dar și primării din localități precum Magureni, Rafov, Drajna, Floresti, și multe altele. Astfel, diversitatea proiectului se reflectă și în amploarea geografică a locațiilor implicate.

Prin proiectul „TEATRU LA NOI ÎN SAT,” Asociația „MUZICA ARTELOR” și Consiliul Județean Prahova oferă oportunități unice copiilor din județul Prahova să experimenteze farmecul teatrului. Acest demers reprezintă nu doar o investiție în cultură, ci și în viitorul educațional și cultural al comunității, promovând arta ca mijloc de dezvoltare personală și comunitară.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *