Vineri, 24 noiembrie, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a fost martorul lansării spectaculosului volum de povestiri intitulat „Vreau să Povestesc”. Evenimentul a reprezentat un prilej deosebit de a celebra creativitatea și imaginația copiilor și adolescenților, ale căror povestiri inedite au fost premiate în cadrul concursului cu același nume.

Premianții serii sunt tinerii scriitori din întreaga țară, care au reușit să rescrie câteva pagini din istoria României într-un mod complet inedit și captivant. Cele mai bune texte realizate în cadrul concursului, acum strânse într-un volum colectiv, oferă o privire proaspătă și autentică asupra istoriei naționale, privită prin ochii plini de imaginație ai copiilor.

Concursul „Vreau să povestesc” a devenit o tradiție marcantă, ajungând la a treia ediție, și continuă să reprezinte o provocare creativă pentru elevii din toată țara. Concurenții sunt invitați să scrie scurte povestiri inspirate din personalitățile și momentele definitorii ale istoriei României. Acest demers nu doar încurajează pasiunea pentru literatură, ci și cultivă interesul pentru patrimoniul cultural și istoric al țării.

Pe lângă recunoașterea și premierea talentului literar, ediția din acest an a adus o dimensiune vizuală memorabilă la proiect. Elevii de la Colegiul Național „Carmen Sylva” din Ploiești au completat povestirile cu o colecție de picturi, oferind o interpretare artistică și expresivă a momentelor istorice prezentate în textele colegilor lor. Această colaborare între literatură și artă a adus o bogăție inedită întregului proiect.

Lansarea volumului „Vreau să Povestesc” nu doar că a reprezentat o oportunitate pentru tinerii talentați de a-și vedea creațiile într-o formă publică, ci și un moment de consolidare a valorilor educaționale și culturale. Într-o perioadă în care promovarea creativității și a istoriei naționale devine tot mai importantă, acest proiect se impune ca o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *