Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Asociația Justin Capră organizează evenimentul Cutezanța zborului”, pentru a marca împlinirea a 91 de ani de la nașterea  inventatorului prahovean Justin Capră. Potrivit Biroului de presă al instituției, ‘ În cadrul manifestării care va avea loc miercuri, 21 februarie 2024, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului din Palatul Culturii Ploiești, vor fi prezentate proiecții video despre viața și activitatea inventatorului, precum și exponatele din colecția “Justin Capră”.

Virgilius Justin Capră s-a născut la data de22 februarie 1933, la Măgureni, județul Prahova. Profesor și inginer cu o viziune de geniu, a oferit omenirii soluții unicat de transport aerian și terestru, mici, ușoare, cu un consum redus și prietenoase cu mediul. A inventat peste 100 de prototipuri de mașini, 14 aparate de zbor, dar și multe aparate terestre cu două și trei roți, cum sunt cea mai mică mașină din lume numită “Soleta”, Cvadriciclul “J400” și celebrul “Rucsac zburător”. A plecat dintre noi la vârsta de 82 de ani, făcând eforturi de pe patul de spital să-și ducă la bun sfârșit ultima sa invenție: un triciclu.

Încă din timpul vieții sale, asociația care îi poartă numele a oferit Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova custodia a nouă prototipuri de autovehicule terestre, precum și colecția de medalii, brevete și trofee ale inventatorului Justin Capră.

Colecția “Justin Capră” este accesibilă publicului și poate fi vizitată la cerere și pe bază de programare la sediul muzeului din Ploiești, Palatul Culturii, str. Erou Călin Cătălin nr 1.

Pentru publicul interesat să participe în mediul online la eveniment, link-ul de conectare este https://meet.google.com/hqo-mkwd-pvf. „

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *