În cadrul proiectului INVIZIBILII, implementat de Asociația The Social Incubator și susținut de Asociația Provident pentru Educație, la Ploiești a avut loc o masă rotundă cu tema ,,Invizibilii în Prim-Plan. Incluziunea socio-profesională a grupurilor vulnerabile”. Această inițiativă își propune să ajute 3 categorii de adulți vulnerabili să depășească efectele negative ale excluziunii sociale și financiare.
De la începutul anului, mai mult de 50 de persoane vulnerabile din județul Prahova au beneficiat de consiliere vocațională și de ateliere de angajabilitate.

Evenimentul a fost sprijinit de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, care a jucat un rol important în mobilizarea resurselor locale, prin expertiza necesară pentru facilitarea contactului direct între angajatori și toate părițile implicate în acest proiect.
La eveniment au participat reprezentanții autorităților locale, printre care Instituția Prefectului – Județul Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, reprezentanții Universității Petrol – Gaze din Ploiești, 7 ONG-uri și 11 angajatorii locali. Prezența acestora a reflectat angajamentul colectiv pentru găsirea unor soluții viabile de incluziune socio-profesională.

Evenimentul a creat un cadru de dialog și colaborare între autoritățile locale, angajatori și societatea civilă și a urmărit identificarea provocărilor și nevoilor specifice ale șomerilor peste 55 de ani, muncitorilor la negru și ale familiilor monoparentale și implementarea unor măsuri durabile de îmbunătățire a vieții acestora.
Schimbări reale, rezultate măsurabile.
În cei doi ani de implementare, proiectul INVIZIBILII a ajuns în 13 județe și în Municipiul București, oferind resurse și sprijin personalizat beneficiarilor. 96 de beneficiari au fost integrați cu succes pe piața muncii. Fiecare intervenție a fost gândită pentru a acoperi aspecte esențiale ale integrării socio-profesionale:
- Ateliere de angajabilitate, în care beneficiarii au învățat cum sa caute eficient și să obțină un loc de muncă;
- Finanțarea cursurilor de calificare profesională acreditate, deschizând noi oportunități de carieră;
- Sesiuni de consiliere vocațională, pentru a îmbunătăți abilitățile de angajare;
- Suport psihologic, pentru a crește încrederea în sine și a depăși provocările emoționale legate de insecuritatea economică.
În total, peste 1500 de persoane au beneficiat de ateliere și sesiuni de consiliere. Dincolo de numere, rezultatele reflectă evoluții în viața beneficiarilor, oferindu-le nu doar abilități noi, ci și încrederea necesară pentru a se angaja cu succes pe piața muncii.
„Proiectul INVIZIBILII abordează o nevoie reală și adesea ignorată: sprijinirea celor care, din diverse motive, rămân la marginea pieței muncii. Credem în intervenții concrete, în rezultate măsurabile și în parteneriate care pun în centru demnitatea umană și accesul echitabil la oportunități”, a declarat Adriana Preda, CEO and Executiv Board Member al Asociației The Social Incubator
„ Programul INVIZIBILII reprezintă pentru Provident Financial România mai mult decât o inițiativă de responsabilitate socială — este un angajament pe termen lung de a oferi sprijin, de a oferi resurse celor care nu sunt văzuți, dar ale căror nevoi sunt reale. Prin acest program, ne asigurăm că vocea comunităților vulnerabile este auzită, iar impactul nostru contribuie la crearea unei societăți în care punem pe primul loc demnitatea prin incluziune”, a declarat Ciprian Sandu, Senior Public Affairs & CSR Manager la Provident Financial România.
Add comment