Săptămâna non-violenței în mediul școlar  a fost marcată de Palatul Copiilor din Ploiești printr-un eveniment la al cărui succes au contribuit deopotrivă elevii și profesorii, dar și invitații speciali, reprezentanți ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Prahova  – Cristina Popa și Protoieriei Ploiești Sud – preot Iustin Dumitru.

            Au participant cu momente artistice atractive Ansamblul de Balet AristoCats, coordonat de prof. Alina Zahariuc și trupa de teatru Moft, coordonată de prof. Cristina Bivolan. Cercul de pictură, coordonat de prof. Mihaela Isarie, a prezentat un film realizat cu lucrările plastice ale copiilor pe tema non-violenței.

            Tematica abordată a fost înțelegerea fenomenului de bullying, cauze și modalități de combatere. Astfel, cei prezenți au aflat că acțiuni precum  lovirea, umilirea, terorizarea ori marginalizarea pot lăsa amprente psihice grave și dureri de neșters în sufletele copiilor-victimă.  Tot ei au descoperit, însă, pe parcursul evenimentului, și răspunsul la întrebarea cum putem interveni pentru a ajuta victimele?

            Evenimentul, coordonat de directorul Palatului Copiilor Ploiești, Alina Zahariuc, a fost organizat cu participarea profesorilor Robert Zahariuc – light design, Alin Nicodim – sound/video design, suport elevi – Cristina Stănescu, Mirabela Șerban-Gurău, logistică – Șerban Cristian.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *