Într-o epocă în care trecutul și prezentul se întrepătrund într-un mod fascinant, un eveniment cu o semnificație aparte are loc în Ploiești, sub egida programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024. Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești au luat inițiativa de a organiza evenimentul „Tinerii și Monarhia”, având ca temă centrală „34 de ani de la revenirea Familiei Regale în România. Familia Regală și tinerii”.

Evenimentul, programat să aibă loc la Palatul Culturii din Ploiești, în Sala Marea Unire, în data de 13 februarie 2024, începând cu ora 17:30, reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii participanți de a explora și înțelege mai profund momentul istoric al întoarcerii Familiei Regale în România și legătura sa cu tinerii de astăzi.

Printre invitații de seamă care vor împărtăși cunoștințe și perspective cu tinerii participanți se numără dna conf. univ. dr. Marina-Cristiana Rotaru și dl Tudor Vișan-Miu, doctor în istorie. Cei doi vor oferi o privire detaliată asupra evenimentelor care au marcat întoarcerea Familiei Regale în România și vor explora relația dintre Familia Regală și tineri.

Participanții la eveniment vor avea privilegiul de a adresa întrebări invitaților și de a descoperi informații valoroase legate de acest moment istoric deosebit. Atmosfera va fi una interactivă și educativă, oferind oportunitatea tinerilor de a se implica activ în discuții și de a-și îmbogăți cunoștințele despre rolul Familiei Regale în istoria recentă a României și legătura acesteia cu tinerii din societatea contemporană.

Pentru a participa la eveniment, organizatorii îi invită pe tineri să completeze un formular disponibil până la data de 11 februarie 2024. Formularul poate fi accesat la următorul link: https://forms.gle/KiGiedYBtuXgds6K6.

Evenimentul „Tinerii și Monarhia” reprezintă un pas important în promovarea dialogului și înțelegerii între tineri și istoria recentă a țării. Prin intermediul acestei inițiative, se încurajează participanții să exploreze și să aprecieze rădăcinile culturale și istorice care au contribuit la formarea societății românești de astăzi.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *