Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești îl sărbătorește pe prof. dr.  Alecsandru Pavel, la împlinirea a 90 de ani de viață.

Personalitate marcantă în domeniul petrolului și gazelor,  Alecsandru Pavel este recunoscut drept unul dintre cei mai importanți dascăli pe care i-a avut această instituție, remarcându-se prin contribuțiile sale remarcabile în domeniul didactic și al cercetării științifice, în special în industria petrolieră.

Absolvent al Facultății de Mașini și Utilaj Petrolier, profesorul Alecsandru Pavel și-a continuat studiile la Academia de Petrochimie din Moscova, obținând titlul de doctor. A activat la Facultatea de Tehnologie a Petrolului din cadrul UPG, unde și-a dedicat timpul și cunoștințele pentru formarea viitoarelor generații de specialiști în domeniul petrolului și gazelor. Profesorul Pavel a avut totodată un rol semnificativ în elaborarea normelor și regulamentelor de prevenire a accidentelor industriale, contribuind esențial la proiectarea și exploatarea în siguranță a instalațiilor industriale și de laborator.

De-a lungul carierei sale impresionante, profesorul Alecsandru Pavel a făcut parte din numeroase comisii de expertiză tehnică pentru investigarea accidentelor din instalații industriale atât în țară, cât și peste hotare. De asemenea, a creat un laborator de specialitate echipat cu tehnologie modernă, oferind astfel studenților oportunitatea de a se pregăti în cele mai bune condiții.

Pentru contribuțiile sale excepționale, profesorul doctor Alecsandru Pavel a fost distins cu premiul „Traian Vuia” de către Academia Română, precum și cu alte distincții de nivel național și departamental. Astăzi, la vârsta de 90 de ani, rămâne o sursă de inspirație pentru toți cei din domeniul petrolului și gazelor.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *