Filiala Teritorială Prahova a Ordinului Arhitecţilor din România, partener alături de Filialele Teritoriale Oltenia, Muntenia Vest și filiala organizatoare Argeș a Ordinului Arhitecţilor din România, invită publicul larg la Bienala de Arhitectură Oltenia – Muntenia BIOM24, cu tema RECENT.

Bienala de Arhitectură Oltenia – Muntenia BIOM24 cu tema “RECENT” va asocia expoziției – concurs itinerante o serie de evenimente, întâlniri profesionale, concurs de fotografie deschis publicului larg și dezbateri publice, menite să crească nivelul de informare, educație și sensibilitate în mediul profesional și al publicului interesat cu privire la necesitatea unei reabilitări atente a fondului construit și a spațiilor amenajate în perioada 1960-1989.

Programul cultural al Bienalei se desfășoară în perioada ianuarie 2024 – decembrie 2024 în spații publice din județele filialelor partenere și București.

Filiala Prahova a Ordinului Arhitecţilor din România reafirmă necesitatea conștentizării procesului de proiectare de arhitectură în rândul tinerilor  propunând în cadrul evenimentului conex al BIOM24 o importantă lansare de carte despre evoluția intervențiilor urbanistice și de arhitectură propuse sau chiar realizate între anii 1950-1990. Propunerile de intervenții asupra centrului municipiului Ploiești realizate de – pe atunci – tinerii arhitecți, se vor putea vedea concretizate într-o macheta cu valoare istorică despre cum ar fi putut arăta orașul Ploiești din perioada amintită.

Iar tinerilor zilelor noastrele le este dedicat un concurs al proiectelor de atestare a elevilor din clasele de arhitectură ale liceelor din județele filialelor partenere.

Programul cultural al Bienalei se desfășoară în perioada ianuarie 2024 – decembrie 2024 în spații publice din județele filialelor partenere și București.

Evenimentul de la Ploiești este organizat cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de arhitectură, având următorii   colaboratori:

parteneri strategici: GRAITEC, HOLCIM, WIENERBERGER;

parteneri:  ARABESQUE, METIGLA;

parteneri locali: BASICRA, HEVECO, HARMONY DECOR, CONSPROIECT, MONTAJ CARPAȚI, ATOM;

parteneri instituționali: CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA, BIBLIOTECA  JUDEȚEANĂ „NICOLAE IORGA” PRAHOVA, MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA, MUZEUL JUDEȚEAN DE ȘTIINȚELE NATURII, COLEGIUL ARTA „CARMEN SYLVA” PLOIEȘTI.

Bienala de Arhitectură Oltenia – Muntenia BIOM24 va ajunge la Ploiești începând cu 18 iunie 2024 și îi așteaptă  pe toți cetățenii interesați de arhitectură, urbanitate, comunitate locală să asiste la evenimentele acesteia. 

Evenimentul principal – conferințe și vernisajul expozițiilor se desfășoară laPalatul Culturii din Ploiești, în Sala „Marea Unire” și Sala „Pașilor Pierduți” în data de 18 iunie 2024 în intervalul orar 11.00-20.00.

Expozițiile  pot fi vizitate în perioada 18.06.2024-23.06.2024.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *