Cu toții suntem de acord că Ploieștiul se confruntă cu o gravă criză legată de spațiile verzi și recreative, dar niciuna dintre autorități nu pare decisă să găsească și o soluție pentru această problemă. În ciuda faptului că există unele chiar sub nasul lor.

Este cazul terenului delimitat de strazile Cantacuzino, Cosminele, Mărășești, Torcători și Peneș Curcanul. Suprafața, deținută în prezent de armată, ar putea fi transformată într-un parc public a cărui poziție centrală ar oferi numeroase oportunități comunității ploieștene.

Așa cum se vede cu ochiul liber, terenul în discuție ocupă o suprafață considerabilă, fiind de cel puțin două ori mai mare decât cel mai mare parc existent în oraș, cel de la Sala Sporturilor. Transformarea lui intr-un spațiu verde multifuncțional ar fi trebuit, deci, sa fie de mult o prioritate pentru administratorii urbei, dacă aceștia ar fi preocupați cu adevărat de mai binele locuitorilor acesteia.

Menținerea acestui teren în proprietatea Ministerului Apărării nu  mai poate fi justificată în niciun fel, desființarea stagiului militar obligatoriu acum aproape trei decenii conducând la reducerea semnificativă a activităților desfășurate aici. Transformarea acestei suprafețe într-un parc extins și bine amenajat ar aduce, în schimb, numeroase beneficii comunității. Pe lângă îmbunătățirea calității vieții, un astfel de spațiu le-ar oferi locuitorilor orașului un loc de relaxare, recreere și întâlnire cu natura. Activități precum plimbările în aer liber, jogging-ul, picnicurile sau activități culturale și artistice ar putea astfel deveni parte integrantă a vieții comunitare, promovând un stil de viață sănătos și echilibrat.

Toate acestea, însă, cu condiția ca aleșii noștri să aleaga sa se implice într-un astfe l de proiect care fara indoiala nu va fi vazut cu ochi buni de cei care si-ar dori exploatarea comerciala a acestui teren. Vor avea oare curajul sa-si asume o astfel de initiativa? Sau va fi nevoie de mobilizare publica pentru a-i determina sa o faca? Ce parere aveti?  

DADA TV

View all posts

1 comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Foarte bună inițiativa!
    Știu că s-a mai discutat și varianta construirii unui spital în acest spațiu.
    Dar din păcate…sunt alte interese la mijloc!