Stiri

Anuntul OAR Prahova pentru pasionatii de fotografie şi arhitectură.

Dragi colege, colegi și urmăritori ai paginii:

Ca eveniment conex al Bienalei de arhitectură OM (Oltenia- Muntenia), cu tema ”RECENT”, Filialele Argeș și Prahova ale OAR organizează un concurs de fotografie de arhitectură, care propune documentarea acelor exemple de materiale de fațadă, de detalii ornamentale și de artă sau decorație murală relevante pentru arhitectura anilor 1960-1989 și care au trecut proba timpului.
Procesul de eficientizare energetică vizează cu precădere fondul construit al anilor 1960-1989, care încă nu beneficiază de vreo protecție legală, în cea mai mare parte.

Așadar, propunem această explorare vizuală, deschisă oricui va dori să participe, și care va constitui baza dezbaterii critice despre cum, în ce măsură și cu ce mijloace proiectarea în vederea termoizolării va include referințe la vocabularul arhitectural relevant pentru perioada vizată.

Sursă Foto: Arhiva de fotografii și diapozitive a UAR, colecția de diapozitive
Subiect foto: Cinematograful Oituz, Onești, arh. Dorin Gheorghe, premiu UAP 1964 pentru fațadă, autori Sandra Stratilat, Eugen Pătraș, Florin Pârvulescu
Găsiți regulamentul la: https://biom.archi/uploads/site/Regulament_BIOM_FOTO.pdf și pagina de înscriere la concurs la https://biom.archi/inscriere-fotografie
Termenul de depunere a lucrărilor este 15 aprilie |

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *