Un musuroi gigantic uimește specialiștii în silvicultură.

Cu o înălțime de peste un metru, acest musuroi este cu mult peste dimensiunile medii ale unui astfel de cuib de furnici și poate fi considerat un record al naturii.

Mușuroaiele de furnici au dimensiuni mult mai modeste, de obicei fiind de aproximativ trei ori mai mici decât cel descoperit recent în această zonă. Această descoperire remarcabilă a atras atenția asupra pădurii și ecosistemului său.

Furnicile sunt cunoscute pentru activitatea lor de curățare a arborilor de omizi și alte dăunători, ajutând astfel la menținerea unui echilibru ecologic în ecosistem. Acesta este motivul pentru care nu este indicată distrugerea acestor cuiburi.

Mușuroiul descoperit recent este rezultatul unei munci îndelungate și a unei colaborări armonioase între furnici și mediul lor înconjurător. Acest tip de mușuroaie complexe necesită ani de construcție și un efort colectiv al coloniei de furnici.

Descoperirea a fost înregistrată de Octavian Anghel, specialist în silvicultură care a declarat pentru DADA Tv că acest musuroi este cu adevărat un exemplu rar.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *