DADA TV este partener media al evenimentului.

În perioada 19-22 septembrie, Forțele Navale Române organizează la Palatul Culturii din Municipiul Ploiești a doua ediție a campaniei de promovare a carierei militare, la care sunt așteptați elevii de la școlile și liceele civile din județul Prahova. Evenimentul de anul acesta vine ca o continuare a succesului primei ediții, care a avut loc în septembrie 2022 și a reunit aproximativ 3.000 de elevi din Prahova.

Ediția din acest an promite să fie la fel de interesantă și instructivă pentru tinerii prahoveni, care vor avea ocazia sa interactioneze cu reprezentanții Forțelor Navale Române. Printre unitățile militare și instituțiile care vor fi prezente se numără Flotila 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, Centrul 39 Scafandri, Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Regimentul 307 Infanterie Marină și nava-școală „Mircea”. De asemenea, vor fi reprezentate instituțiile militare de învățământ din cadrul Forțelor Navale Române, precum Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Pentru cei interesați de înscrierea în sistemul militar de învățământ, vor fi prezenți și reprezentanți de la Centrul Militar Județean Prahova.

Deschiderea oficială a campaniei de promovare este programată pentru marți, 19 septembrie, la ora 13:00, la Palatul Culturii din Ploiești, odată cu primirea unui reprezentant al echipei de comandă a Statului Major al Forțelor Navale de către un reprezentant al comenduirii garnizoanei Ploiești. La eveniment sunt așteptați și reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova. De asemenea, elevi de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza vor fi prezenți la deschidere.

Ziua de marți, 19 septembrie, se va încheia într-o notă deosebită, cu un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, care va avea loc între orele 18:00 și 19:00, în fața Palatului Culturii din Ploiești.

De-a lungul întregii campanii de promovare, vizitatorii vor avea ocazia sa viziteze o expoziție variată, care include machete de nave militare și faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini, echipamente de scufundare, precum și standuri cu ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ.

Expoziția va fi deschisă gratis publicului în perioada 19-21 septembrie, între orele 09:00-19:00, și vineri, 22 septembrie, în intervalul orar 09:00-15:00.

Această campanie de promovare a carierei militare în Forțele Navale Române este realizată în parteneriat cu Asociația „Suntem România!”, Palatul Culturii din Ploiești, Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploiești, Prefectura Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Centrul Militar Județean Prahova.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *