Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești și Instituția Prefectului Prahova, organizează luni, 22 aprilie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, de la ora 12:00, semifinala concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național omonim. ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.  Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București.

Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Începând cu data de 01.10.2023 CONAF Sucursala Prahova împreună cu ISJ PH au organizat ore de educație antreprenorială în 10 licee din orașele Urlați, Mizil, Valea Călugăreasca, Băicoi și Ploiești pentru cca 1.000 de elevi.

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 11 echipe formate din 4-6 elevi de la liceele prahovene. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate, elevi și profesori din liceele:  Colegiul Național “I.L. Caragiale”, Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”,  Liceul Teoretic “Victor Slăvescu” din Ploiești, Liceul Teoretic ”Tase Dumitrescu” din Mizil, Liceul Teoretic ”Constantin Cantacuzino” din Băicoi și Liceul Teoretic ”Brâncoveanu Vodă” din Urlați. Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.

”În cadrul programului Maratonul pentru Educație Antreprenorială, le oferim liceenilor care au participat la orele de educație antreprenorială posibilitatea de a-și explora și îmbrățișa vocația. Îi încurajăm să pună în aplicare idei inovatoare, să colaboreze în echipe și să învețe din interacțiunea cu antreprenori de succes și experți în business. Scopul nostru este să cultivăm o generație nouă de lideri pregătiți să se adapteze cu succes la peisajul economic dinamic și să contribuie activ la dezvoltarea comunităților locale și la economia națională. Prin continuarea acestui program, ne dorim să consolidăm legătura dintre educația formală și nevoile reale ale pieței, asigurându-ne că fiecare elev participant are șansa de a dezvolta abilități critice necesare în cariera sa. Maratonul pentru Educație Antreprenorială se distinge prin abordarea practică și interactivă, oferind participanților pe lângă cunoștințe teoretice și experiența valoroasă a aplicării acestora în proiecte concrete”, a declarat Angelica Mirea, președinta CONAF Sucursala Prahova.

În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din peste 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Etapele județene au debutat pe 21 martie la Galați, aceasta fiind urmată de cea din Timiș pe 4 aprilie, Brașov pe 8 aprilie, Brăila pe 10 aprilie, Argeș pe 12 aprilie, Alba pe 15 aprilie, Neamț pe 16 aprilie, Satu Mare pe 17 aprilie, Tulcea pe 18 aprilie, București pe 19 aprilie. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Arad, Bihor, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași,  Sibiu. De anul acesta programul a fost preluat și de către Republica Moldova.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul este susținut de Auchan România (Gold partner) și Vodafone Business (Brave partner).

În prima ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, care s-a desfășurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București au participat cu entuziasm la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potențial și sustenabilitate.

Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.

MARATONUL pentru EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ este MARCĂ ÎNREGISTRATĂ de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *