Într-o lume a tehnologiei în continuă evoluție, tinerii pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) demonstrează adesea că pot depăși granițele cunoașterii și pot aduce beneficii semnificative comunităților lor. Echipa de robotică Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești este un exemplu strălucitor al acestui spirit de inovare și implicare comunitară. Echipa, recunoscută la nivel mondial, invită comunitatea la lansarea aplicației mobile „Ploiești Old City”, un proiect care îmbină pasiunea pentru știință și tehnologie cu promovarea culturii locale.

Evenimentul de lansare

Echipa Ro2D2 vă invită cu bucurie să li se alăturați luni, 23 octombrie 2023, ora 14.00, la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova. Aici, veți avea ocazia să descoperiți aplicația mobilă „Ploiești Old City”, rezultatul muncii lor asidue și a parteneriatului cu Ordinul Arhitecților Prahova. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a experimenta cum tehnologia poate fi folosită pentru a valorifica și promova patrimoniul cultural al orașului.

Scopul proiectului

Ploiești Old City este o aplicație mobilă creată cu pasiune și grijă de membrii echipei Ro2D2. Această aplicație are două obiective principale:

  1. Dezvoltarea laturii artistice în rândul tinerilor STEM: Echipa Ro2D2 recunoaște importanța îmbinării cunoștințelor științifice cu creativitatea și arta. Prin intermediul acestei aplicații, tinerii din comunitate vor avea oportunitatea de a se implica activ în conservarea și promovarea valorilor culturale și istorice ale Ploieștiului.
  2. Promovarea valorilor culturale ale orașului: Ploieștiul are o istorie bogată și o cultură diversă, iar această aplicație mobilă se dorește a fi o fereastră către această moștenire culturală. Utilizatorii vor putea explora obiectivele istorice, arhitecturale și culturale ale orașului într-un mod interactiv, descoperind povești și evenimente din trecut.

Experiența echipei Ro2D2

Echipa Ro2D2 a obținut recunoaștere internațională prin câștigarea premiului Motivate Award la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, în aprilie 2023. Acest premiu nu este doar o mândrie pentru echipă, ci și o dovadă a angajamentului lor pentru dezvoltarea STEM și pentru comunitatea locală. Prin evenimente precum lansarea aplicației „Ploiești Old City”, echipa dorește să împărtășească cunoștințele și experiența dobândite cu cei din jur.

Albert Vladescu, unul dintre membrii de bază ai echipei Ro2D2, este cunoscut pentru invențiile sale premiate în ultimii ani. De asemenea, Sarah, sora lui Albert, cu aspirații în domeniul arhitecturii, a jucat un rol important în proiect prin realizarea materialului fotografic.

Prin participarea la lansarea aplicației „Ploiești Old City”, puteți contribui la susținerea și încurajarea acestor tineri talentați și la păstrarea vie a culturii locale.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *