Claudius DOCIU

Cred cu tărie că Ploieștiul are nevoie de o schimbare!

Sunt atâtea capitole la care ne situăm pe ultimele locuri în competiția cu alte orașe că nici nu mai are rost să le enumăr. Cred că doar la poluare îi întrecem pe toți.

Schimbarea nu se poate produce, însă, peste noapte, și nici nu depinde exclusiv de modul cum votăm.

Asta nu înseamnă să nu mergem la vot. Dimpotrivă. Cu cât mai puțini se prezintă la urne, cu atât mai lipsiți de legitimitate vor fi primarul și consilierii aleși. E nevoie așadar de cât mai multe voturi și, oricât de dezamăgiți am fi de oferta politică, dacă vrem să trăim în orașul pe care ni-l dorim, primul pas e să mergem la vot.

 Atât că misiunea noastră nu se încheie aici.  Nu poți fi cetățean doar o dată la patru ani și nu poți aștepta ca o mână de oameni să transforme orașul. Ca Ploieștiul să devină orașul la care visăm e nevoie de noi toți, e nevoie de noi, ploieștenii. E nevoie ca noi și nu altcineva să le atragă atenția aleșilor când greșesc și să îi susțină când fac ceea ce trebuie.

Altminteri, indiferent cine iese primar și indiferent ce partide alcătuiesc majoritatea în Consiliul Local, vom avea un Ploiești trist și măcinat de lupte meschine ca și până acum.

Dar dacă noi, ploieștenii, vom fi cu ochii pe ei, dacă noi, ploieștenii, vom fi cetățeni în fiecare zi și vom acționa ca atare în fiecare moment, atunci și cei pe care îi alegem vor fi obligați să înțeleagă că nu sunt acolo pentru a ne conduce, ci sunt acolo pentru a fi în slujba noastră.

Pentru că Ploieștiul nu este al lor și nici al urmașilor lor, ci al nostru, al tuturor. Și schimbarea lui începe cu fiecare dintre noi, dar continuă obligatoriu cu noi toți, împreună!

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *