Pe 31 mai 2024, Asociația ROI lansează programul „DA, SE POATE!”, menit să ajute școlile să dezvolte colaborarea profesori-elevi-părinți prin coaching de echipă. Prin acest program gratuit, ce se va derula în cea mai mare parte on-line, 12 școli de stat vor fi sprijinite să treacă la următorul nivel în ceea ce privește colaborarea. Din cele 12 școli, 10 vor fi din România, iar 2 din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de lansare, care va avea loc on-line, Simona David Crisbășanu, președinta Asociației ROI, va prezenta criteriile de selecție și structura programului „DA, SE POATE!” ce se va derula de asemenea preponderant on-line pe parcursul anului școlar 2024-2025.

Pentru a participa la evenimentul de lansare on-line, vă puteți înregistra completând acest formular până pe data de 30 mai: https://forms.gle/AjGAPwUBGyL84yU48 . Pot participa directori de școală, însoțiți de profesori, dar și de reprezentanți ai elevilor și părinților din școala lor. Școlile se pot înscrie în program până la data de 5 iunie 204. Mai multe informații despre programul „DA, SE POATE!” și despre procesul de selecție al școlilor puteți găsi pe site-ul programului: https://dasepoate.aroi.ro/ .

Conform reprezentanților asociației, „numeroase școli se confruntă cu dificultăți în stabilirea unei comunicări eficiente între profesori, elevi și părinți, cu implicarea redusă a părinților, tensiuni și rezistență la schimbare. Diversitatea culturală și socio-economică, gestionarea conflictelor și resursele limitate îngreunează situația. Diferențele în așteptări, motivarea elevilor și implicarea constantă a majorității profesorilor sunt, de asemenea, provocări constante. În plus, lipsa formării și a suportului adecvat face ca aceste dificultăți să fie și mai greu de depășit. Programul “DA, SE POATE!” va ajuta școlile partenere să găsească soluții pentru a depăși astfel de provocări și va crea cadrul pentru a împărtăși experiențe și bune practici.

“Știm din proiectele derulate Asociația ROI în ultimii 13 ani, precum Zburd-Educație prin coaching sau Adoptă un liceu, că îmbunătățirea colaborării dintre profesori, elevi și părinți, poate conduce la rezultate extraordinare. Vom sprijini școlile partenere să se dezvolte ca echipă și împreună, reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților, să identifice cele mai bune strategii și soluții. În tot acest proces va conta foarte mult sprijinul pe care îl vor primi de la facilitatorii din program și cadrul sigur în care vor putea comunica deschis și constructiv”, explică Simona David Crisbășanu, președinta Asociației ROI.

În plus, școlile din program vor forma o comunitate în care participanții se vor inspira și se vor susține reciproc. Unul dintre obiective este ca școlile partenere să devină modele pentru alte școli și să contribuie la o culegere de bune practici care va inspira profesioniștii din educație la nivel national.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *