Turneul SoNoRo Conac din acest an ajunge la Castelul Peleș din Sinaia – miercuri, 5 iunie, ora 17:00, cu un concert susținut de muzicienii Răzvan Popovici (violă) și Diana Ketler (pian). Într-un cadru regal, publicul este invitat în Sala de Concerte, amenajată în 1906 la dorința reginei Elisabeta, un spațiu care va fi onorat cu lucrări de Edward Elgar, Rebecca Clarke, Ernest Chausson, Frank Bridge, Gabriel Fauré, Fritz Kreisler, Maurice Ravel și Jules Massenet.

Ediția a XII-a este intitulată „L’heure bleue” – un titlu care se referă la intervalul temporal de la finalul zilei, ideal pentru stările de reverie care se creează în spațiile de concert, favorizate și de muzica de cameră, prin caracterul său intim.

Proiectul SoNoRo Conac a pus pe harta culturală a României peste 120 de clădiri a căror istorie merită să fie cunoscută. Prin intermediul concertelor, aceste clădiri au ajuns în atenția autorităților și localnicilor, au fost consolidate și redate comunităților, apoi au intrat și în circuitul turistic.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

Accesul la concerte este liber, în baza invitației sau a rezervării locului. Mai multe detalii despre programul concertelor și a modalității de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.org/.

Informații despre SoNoRo Conac pe rețelele sociale:

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo/

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *