Echipa Liceului Tehnologic ”Constantin Cantacuzino“ din Băicoi a ocupat un mai mult decât onorant loc trei în Finala Maratonului pentru Educație Antreprenorială.

Liceenii prahoveni au urcat pe podiumul acestei competiții cu proiectul „Agrifresco”, care presupune producția și comercializarea de legume în sistem ecologic, destinate consumului în stare crudă, pentru persoane fizice sau jurdice din România/ străinătate, la o calitate ridicată, certificate de organele de drept. Proiectul este realizat de echipa liceenilor din Băicoiu, avându-l drept lider de echipă pe Nicolae Mara Denisa, iar drept profesor coordonator pe Carmen Petre. Premiul în valoare de 2.500 de lei le-a fostr fost oferit de Moov Leasing fiind înmânat de Bogdan SPEȚEANU fondator MOOV Leasing.

În aceeași competiție, un alt proiect prahovean, al elevilor din Colegiul Național I.L. Caragiale Ploiești. a obținut o mențiune.

Peste 400 elevi finaliști, membri ai 60 de echipe, au concurat pentru 36 premii în valoare de peste 15.000 euro joi, 23 mai, la marea finală ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a II a, cea mai amplă competiție de planuri de afaceri, parte a programului național omonim dedicat liceenilor, inițiat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor. Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a fost însuflețită de ovațiile celor 900 de participanți care au reverberat la unison în ritmul bătăilor inimilor tinerilor entuziasmați. Valoarea totală a premiilor oferite anul acesta liceenilor, participanți în cadrul maratonului, a depășit 50.000 euro.

În a doua ediție a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, care s-a desfășurat timp de 210 zile, peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee, din 40 de localități situate în 20 de județe din țară,: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș, Tulcea, au participat cu entuziasm la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu impact și sustenabile. Anul acesta au fost implicați peste 150 de antreprenori și tot atâția dascăli din întreaga țară, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale. Cea de-a doua ediție a programului ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” a fost coordonată la nivel national de Gianina Ioniță, director executiv al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin. Marea finală a competiției naționale a fost câștigată de echipa de elevi a Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea cu proiectul ”Stay Fresh”, prezentat în concurs de liderul echipei George Piț și mentorat de echipa Academia de Business și Leadership Open Tribe. Echipa formată din Rusu Rebeca, Daria Fologea, Casian Popa au impresionat membrii juriului cu ideea lor de afacere care presupune producția și vânzarea de sucuri naturale de fructe , fresh-uri și shake-uri proteice.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială este un program inițiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.