La nivel național, datele statistice arată că 40% dintre copii trăiesc în sărăcie extremă în România, 13,8% dintre elevii de clasa a VIII-a nu merg la liceu, 4 din 10 elevi au nevoie de intervenții individualizate pentru a corecta lacunele educaționale. Gradul de absolvire a școlii și ratele de abandon școlar sunt, de asemenea, corelate cu ratele sărăciei, mulți copii din familii defavorizate abandonează școala undeva între clasa a IV-a și a VIII-a.

În acest context, Organizația Umanitară CONCORDIA și PEPCO România au continuat parteneriatul strategic, pentru al cincilea an consecutiv, prin proiectul „Educație pentru toți copiii“ care a avut ca scop principal sprijinul copiilor din medii vulnerabile prin oportunități de educație de calitate și particularizată pe nevoile lor și activități de timp liber care să le aducă abilități conexe educației. Prin acest proiect 156 de copii au primit sprijin pentru educație de calitate și echitabilă, pentru dezvoltarea competențelor civice și au avut acces echitabil la oportunități de timp liber de calitate. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni în șase dintre locațiile Organizației Umanitare CONCORDIA din Odobești (județul Dâmbovița), Ploiești și Ariceștii Rahtivani (judeţul Prahova).

Prin acest program, 156 copii din programele CONCORDIA au primit sprijin educațional și rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru începutul noului an școlar. Copiii au participat la acțiuni de educație non-formală și de timp liber, la activități sportive, artistice, sesiuni de lectură, ateliere de pictură și decorațiuni. Pe perioada verii, toți copiii au mers în tabere sau în excursii.

Începând cu luna octombrie, parteneriatul cu PEPCO România va continua cu noul proiect “Educație pentru toți copiii, Ediția 2”, care va oferi șansa la o viață mai bună pentru 145 de copii, prin educație de calitate și acces echitabil la oportunități de timp liber: teme școlare, activități remediale și meditații, ateliere pentru dezvoltare personală și vocațională, acțiuni de ecologizare, tabere și excursii de vară și pregătirea pentru întoarcerea la școală prin campania Back to school by Pepco. „Educația copiilor din medii vulnerabile este deosebit de importantă, deoarece acești copii sunt adesea mai expuși riscului de a rămâne în urmă din punct de vedere educațional și social. Accesul la educație este o primă măsură esențială. Asigurarea accesului copiilor vulnerabili la educație de calitate și la un program preșcolar de calitate poate face o diferență semnificativă în dezvoltarea lor ulterioară. Educația este singura cale prin care reușim să rupem sărăcia intergenerațională. Și nu am putea reuși fără parteneri strategici, așa cum este PEPCO România.”, declară Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.