La câteva luni după o tentativă de crimă în zona de sud a Ploieștiului, se pare că infractorii continuă să își găsească adăpost în această zonă. Un rezident al Ploieștiului a devenit victima unei agresiuni brutale, scăpând cu viață în urma unui atac cu pietre și cărămizi. Cu îngrijorare profundă pentru siguranța comunității, acest ploieștean a ales să-și împărtășească experiența terifiantă cu speranța că autoritățile vor interveni și vor lua măsuri pentru a pune capăt astfel de evenimente îngrijorătoare.

Evenimentul recent a avut loc in zona de sud , în dreptul scării blocului de la Jianu, nr. 5. Grupul de agresori, tineri de etnie romă, a înconjurat victima și a început să o agreseze fizic. Victima a reușit să se refugieze într-o scară de bloc pentru a evita loviturile devastatoare. Însă, aceasta nu este prima dată când cartierul Jianu este martor la astfel de incidente.

Blocurile din Jianu par a fi un loc în care infracționalitatea și agresiunile devin din ce în ce mai frecvente. Incidentul recent se adaugă unei liste crescânde de evenimente negative care afectează siguranța locuitorilor din zonă. În ultimii ani, două persoane au fost tâlhărite în blocurile Jianu, iar o victimă și-a pierdut viața din cauza rănilor suferite în urma atacului.

În scrisoarea deschisă către presă, victima atrage atenția autorităților asupra lipsei de securitate în cartierul Jianu. Locuitorii se întreabă: Ce siguranță au copiii dacă adulții sunt atacați în propria lor comunitate?

În încheierea scrisorii, se face un apel la autorități pentru a interveni și a lua măsuri imediate pentru a restabili siguranța în cartierul Jianu. Comunitatea se așteaptă la acțiuni concrete pentru a descuraja astfel de comportamente și a proteja integritatea locuitorilor săi.

Blocurile de la Jianu, un adevărat cartier plin de infracționalitate.
Va prezint ultimul eveniment trăit pe propria piele. Duminica 03.03.2024, in jurul orei 20.00, ma deplasam pe aleea ce duce de la Jianu, nr. 7 spre Jianu, nr.1, mai exact în dreptul scării blocului de la Jianu, nr.5, un grup de tineri de etnie roma mi-au tăiat calea impingandu-ma la început pentru ca apoi sa înceapă sa ma lovească cu pumnii, văzând ca nu au reusit sa ma doboare au început sa arunce cu bolovani și cărămizi spre mine(vezi foto), am încercat sa ma apar și nu am reușit decât să mă refugiez intr-o scara de bloc. Fac cunoscut ca amenințări am mai primit în aceasta zona și totodată va aduc la cunoștință ca în ultimii ani au mai fost talharite doua locatare din blocurile Jianu, una dintre persoanele tâlhărite a decedat din cauza rănilor provocate în urma atacului. Ce siguranță avem în acest cartier dacă prezenta polițieneasca nu este? Nu se face nimic pentru prevenirea și descurajarea comportamentului agresiv și antisocial al indivizilor care terorizează locuitorii zonei.
În încheiere, vreau sa atrag atenția tuturor autorităților abilitate sa intervină și va intreb: ce siguranță au copiii care locuiesc în zona dacă sunt atacați adulții? Și mai rău este faptul ca s-a ajuns ca niște minori care știu ca nu sunt trași la răspundere sa talhareasca și sa producă vătămări foarte grave.
PS. Dacă nu aveam inspirația sa ridic mana în dreptul capului când acel individ a aruncat cu piatra ce credeți ca se întâmpla?
Sper și sunt convins ca autoritățile abilitate vor lua cele mai bune masuri ca asemenea evenimente sa nu ne mai perturbe viata de zi cu zi și sa nu ne mai fie pusa viata în pericol.

Daniel Costache

View all posts

1 comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.