În cadrul programului Erasmus+, mai multi elevi de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești au avut privilegiul de a se implica într-un proiect educațional de excepție, având ca temă Acreditarea VET bazată pe Robotică și Programare. Această inițiativă a oferit elevilor oportunitatea unică de a se dezvolta în domeniile tehnologiei, roboticii și programării, printr-o serie de excursii educaționale în două țări europene de prestigiu: Spania și Italia.

Un grup format din 11 elevi a călătorit în orașul Valencia din Spania, între 11 și 24 februarie, pentru a explora și a învăța mai multe despre universul fascinant al roboticii și al programării într-un mediu internațional. Alți 14 elevi au avut șansa de a merge la Milano, Italia, în perioada 17-30 martie, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile în aceste domenii inovatoare.

Prin intermediul acestui proiect, elevii au avut acces la experiențe de învățare inovatoare și la o rețea extinsă de colegi entuziaști din întreaga Europă. Un moment cheie al programului a fost oportunitatea de a lucra cu tehnologia Arduino, oferindu-le elevilor nu doar cunoștințe tehnice solide, ci și posibilitatea de a experimenta și de a crea în domeniile programării și al electronicelor.

În timpul călătoriilor lor, elevii au fost provocați să dezvolte site-uri web și jocuri, proces care nu numai că le-a consolidat abilitățile tehnice, ci i-a și încurajat să-și pună imaginația și creativitatea în valoare.

Această experiență educațională nu doar că le-a deschis noi orizonturi elevilor, dar le-a oferit și perspective valoroase pentru viitorul lor în domeniul STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Prin implicarea în astfel de proiecte internaționale, elevii au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențe esențiale pentru piața actuală a muncii și pentru societatea bazată pe cunoaștere din secolul XXI.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *