Într-o atmosferă festivă și plină de bucurie, Librăria Cărturești din Ploiești a găzduit un eveniment special dedicat copiilor de la Scoala „Ion Ionescu”, comuna Valea Călugăreascā, sat Rachieri. Sub denumirea de ” Trăim poveşti la Cārtureşti,” evenimentul a fost organizat de catre profesori și studenți de la Departamentul Științele Educației de la Universitatea de „Petrol și Gaze” din Ploiești, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Cristina Safta.

Evenimentul a început a coincis cu Ziua de Moș Nicolae, oferind o experiență inedită pentru cei mici. Participanții au fost elevi din clasa întâi, care au avut ocazia să exploreze lumea minunată a cărților într-un mod interactiv și distractiv.

Studenții coordonatori au pregătit un atelier de lectură interactivă și unul de creație, în cadrul căruia copiii au avut misiunea de a confecționa decorațiuni pentru bradul de Crăciun. În timp ce explorau librăria alături de studenți, cei mici s-au bucurat de o introducere în universul cărților pentru copii.

Surprizele au continuat cu un atelier de creație în care copiii au confecționat îngerași, punându-și imaginația la treabă și dezvoltând abilitățile artistice. Ei s-au implicat cu entuziasm în activitate, sub îndrumarea atentă a studenților universitari.
Organizatorii au remarcat cu plăcere că participarea la astfel de activități contribuie la stârnirea interesului pentru lectură în rândul elevilor, oferindu-le o perspectivă inovatoare și distractivă asupra acestui univers cultural.

La finalul evenimentului, cei mici, îmbrăcați în costume populare românești, au oferit un moment special cântând colinde pentru gazdele lor. Într-un gest generos specific zilei de Moș Nicolae, copiii au primit cadouri lăsate în librărie de către Moș Nicolae, bucurându-se de darurile oferite în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Organizatorii și participanții au exprimat bucuria și satisfacția pentru această zi deosebită, subliniind importanța evenimentelor de acest gen în dezvoltarea culturală și educativă a copiilor.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *