Ariana Vlaicu, o tânără plină de viață în vârstă de 22 de ani din Ploiești, trece printr-o perioadă dificilă și are nevoie urgentă de ajutorul oamenilor cu inimă mare. Recent angajată la IBM, Ariana a absolvit Academia de Studii Economice din București, secția de limba engleză, demonstrând un parcurs academic remarcabil și o determinare de neclintit.

Pe 6 mai, viața Arianei s-a schimbat brusc. Trezindu-se cu o presiune intensă la cap și o stare generală proastă, a fost dusă de urgență la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București. Acolo, medicii au descoperit o tumoare talamică dreapta care provoca hidrocefalie. Ariana a fost operată de urgență la Spitalul Monza de către dr. Sergiu Stoica, reușindu-se îndepărtarea tumorii. Cu toate acestea, rezultatul biopsiei a fost devastator: gliom grad 4.

Deși tumoarea a fost îndepărtată, Ariana are nevoie de un tratament specializat pentru a-și salva viața – tratament cu protoni, disponibil doar într-o clinică din Marea Britanie. Acest tratament este crucial pentru a combate agresivitatea bolii și pentru a-i oferi Arianei o nouă șansă la viață. Costurile sunt însă enorme: 96.000 de euro pentru trei luni de tratament, la care se adaugă 50.000 de euro pentru cazare și transport, suma totală ajungând la 146.000 de euro.

„Pe data de 6 mai, Ariana s-a trezit brusc cu o presiune la cap și o stare generală proastă. A fost, până în acel moment, un copil sănătos care a avut grijă de corpul ei, ducând un stil de viață sănătos. În acea zi, simțindu-se rău, am plecat la București la Spitalul „Bagdasar Arseni”, de urgență, unde a fost diagnosticată cu tumora talamică dreaptă. Starea de rău era provocată de o hidrocefalie generată de tumoare. A fost operată de urgență la Spitalul Monza de către dl dr. Sergiu Stoica, a fost îndepărtată tumoarea, însă în urma rezultatului biopsiei diagnosticul a fost de gliom grad 4. Această terapie cu protoni nu se decontează de Casa de Asigurări de Sănătate și nici nu se face în țară. Ariana are nevoie de încă o șansă la viață și noi, ca părinți, nu ne permitem aceste costuri. Deja am fost ajutați și până acum de oameni cu suflet mare, fără de care nu am fi ajuns în acest punct. Este îngrozitor pentru noi să știm că nu ne putem ajuta copilul și că trebuie să cerem ajutor în jur, dar este singura șansă a Arianei la acest tratament. Le mulțumim anticipat tuturor celor care pot și vor să ne ajute fiica! Sunteți ultima noastră speranță!” a declarat mama sa.

Toți cei care doresc să o ajute pe Ariana să primească tratamentul de care are nevoie pot face donații în conturile deschise pe numele ei:

  • Beneficiar: Ariana Vlaicu
  • IBAN: RO22 BREL 0005 5477 9431 0100
  • IBAN: RO05 INGB 0000 9999 1457 2937

Orice contribuție, oricât de mică, poate face diferența între viață și moarte pentru Ariana. În aceste momente critice, solidaritatea și sprijinul comunității sunt esențiale pentru a-i oferi șansa la o viață sănătoasă și fericită.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *