În ciuda asigurărilor recente ale autorităților locale din Ploiești că problema gunoiului a fost rezolvată, realitatea cruntă se dezvăluie în fiecare weekend, când locuitorii se confruntă din nou cu străzi pline de gunoaie. Cu doar o săptămână în urmă, administrația locală se lăuda că a găsit soluții pentru gestionarea deșeurilor, dar acum cetățenii se trezesc iarăși în mijlocul aceleiași probleme apăsătoare.

Într-un demers de a clarifica situația, cetățenii nemulțumiți au contactat RASP (Regia Autonomă de Servicii Publice), care a confirmat persistența problemei. Dezamăgirea a atins cote maxime când apelurile către Garda de Mediu, o instituție menită să vegheze asupra calității mediului, au fost întâmpinate cu indiferență. La ora 14:00, într-o zi cu program redus, nimeni nu răspundea la telefon, lăsând cetățenii să se confrunte cu mirosurile neplăcute și gunoiul acumulat în străzi.

Apel Garda de MEDIU

Ploieștiul, un oraș industrial și poluat, a avut de-a lungul timpului numeroase plângeri referitoare la funcționarea limitată a Gărzii de Mediu. Cu toate acestea, situația pare să nu se îmbunătățească, iar cetățenii sunt din nou nevoiți să suporte consecințele. Tomberoanele pline și stațiile de monitorizare a aerului înroșite din cauza mirosurilor dezagreabile sunt imagini obișnuite în peisajul urban, iar cetățenii se întreabă cât mai pot tolera această situație.

În timp ce Poliția Locală promite amenzi pentru operatorii de salubritate ROSAL și BLUE PLANET, cetățenii arată că aceste sancțiuni sunt neimportante în comparație cu nivelul crescut al mizeriei constante din oraș. Cu toate acestea, problema pare să depășească limitele simplelor amenzi, întrebându-se de ce autoritățile locale și regionale nu iau măsuri mai ferme pentru gestionarea corectă a deșeurilor.

Nici Consiliul Județean, nici ADI Deseuri Prahova, entitatea responsabilă cu gestionarea problemelor legate de deșeuri, nu par să acorde atenția cuvenită acestei situații. Cu un deplin dispreț față de nevoile și nemulțumirile cetățenilor, orașul Ploiești pare să fie prizonier al orgoliilor politice și al indiferenței administrației locale. În loc să asigure un mediu sănătos și curat, autoritățile se pare că preferă să ignore problemele majore, lăsând cetățenii să sufere consecințele unei guvernări neglijente. Este necesară o acțiune urgentă și transparentă din partea autorităților pentru a remedia situația și pentru a reda cetățenilor demnitatea și calitatea vieții în orașul lor.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.