Punerea sub acuzare a Președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a avut efectul de a dinamita politica din urbea noastră. Pentru unii, se pare, vestea că DNA a intrat în sufrageria acestuia și răsfoiește dosare din birourile Casei Albe a fost atât de tulburătoare că au avut nevoie de concedii. Medicale sau de odihnă, după posibilitățile fiecăruia.

Apele care la suprafață erau de o liniște enervantă s-au învolburat, cel puțin pentru moment, și, chiar dacă aproape nimeni nu dorește să comenteze situația, mai că îi poți auzi cum fac în gând tot felul de calcule despre cum pot fi limitate daunele.

Și ce clare păreau lucrurile acum o săptămână, nu? PSD avea ca și asigurat Ploieștiul, cu un PNL afat oricum în scădere de popularitate și concentrat doar pe al doilea mandat al șefului organizației județene, USR avea și el postul călduț de vice la județ, cei din partidele satelit erau oricum aranjați de mult pe posturi de directori ici și dincolo….

Acum, însă, nimic nu mai e clar, ca dupa o explozie în urma căreia supraviețuitorii își caută drumul și rostul printre ruinele înțelegerilor secrete. Atmosfera e, păstrând proporțiile, ca în zilele premergătoare Revoluției, când toată lumea șușotea, dar nimeni n-avea curaj să spună ceva cu voce tare. Nu e însă nevoie de cuvinte ca să înțelegi că unii se tem de ce au aflat procurorii, iar alții sunt cel puțin îngrijorați că nu se mai pot baza pe nimic.

Bătând în retragere, soldații disciplinați rup acum rândurile și va fi nevoie de ceva efort din partea superiorilor pentru a-i convinge să revină. Iar până atunci, unele personaje au rămas stinghere pe table de șah și încearcă să-și facă singure curaj. Chiar și pentru acestea, însă, e clar că la Ploiești s-a relansat lupta pentru supremație și că, brusc, alegătorii aia pe care nu mai dădeau doi bani, ar trebui tratați cu ceva mai multă considerație. Cel puțin până la alegeri, că după aia…

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *