Curtea Liceului „Carol I” din Plopeni a devenit o adevărată gradină și asta după ce elevii si profesorii au plantat aici legume, pomi fructiferi, plante aromoatice și flori. 

Toate activitățile desfășurate fac parte din proiectul Tineri implicați în Permacultură 2, proiect implementat la Plopeni cu sprijinul Asociației ARES’EL. Scopul proiectului a fost acela de implicare a tinerilor din orașul Plopeni, județul Prahova în activități de grădinărit pe baza principiilor Permaculturii.

Grupul țintă al proiectului a fost format din 100 de tineri (elevi) ai Liceul „CAROL I“ Orașul Plopeni, județul Prahova și 8 voluntari (profesori, părinți).

Principalele rezultate ale proiectului sunt: înființarea unei grădine urbane comunitare, informarea a 100 de tineri cu privire la procesul de înființare a unei culturi, dobîndirea de cunoștinte si abilități pentru 100 de tineri în domeniul Permaculturii, implicarea a 8 voluntari în activitățile proiectului si un ghid de bune practici,

Conferința de presă finală a proiectului a avut loc în data de 29 iunie 2023, în grădina urbană a Liceului „CAROL I“ Orașul Plopeni, județul Prahova.

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Permacultură în zone urbane.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *