Uniunea Studenților din România, în colaborare cu Asociația Studenților la Istorie „Dacia”, se pregătesc să găzduiască un eveniment deosebit în data de 25 martie 2024, în inima Bucureștiului – „Tineri în Dialog cu Democrația”. Acest eveniment reprezintă un efort susținut de a educa și conecta comunitatea locală cu ideile și inițiativele Uniunii Europene, sub tema promovării modelului democratic european și a importanței exercitării dreptului de vot la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2024.

„Tineri în Dialog cu Democrația” nu este doar un eveniment, ci o platformă dedicată explorării și promovării valorilor europene și a participării active a cetățenilor în viața civică. Acest demers este susținut de proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene, inițiat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în colaborare cu diverse organizații precum Group of the European Youth for Change (GEYC), Institutul European din România, Asociația Young Initiative și Centrele Europe Direct din mai multe orașe ale țării.

Scopul fundamental al acestui eveniment este de a apropi Uniunea Europeană de cetățeni și de a-i conștientiza pe aceștia că este momentul unei schimbări. Prin dialog și implicare, ne dorim să contribuim la consolidarea unei Uniuni Europene mai puternice și mai unite, în care tinerii se simt valorizați și cu adevărat implicați.

În cadrul evenimentului, vor fi invitați reprezentanți de marcă ai Parlamentului European, membri ai organizațiilor și asociațiilor de tineret, dar și reprezentanți ai mediului academic, de presă și social media. Această diversitate de perspective și experiențe va îmbogăți discuțiile și va oferi participanților o viziune amplă asupra importanței democrației europene în contextul actual.

Pentru a asigura impactul dorit, este crucial să fie prezent un număr cât mai mare de participanți la eveniment

Într-o perioadă în care Europa și democrația se confruntă cu numeroase provocări, este imperativ să se discute deschis despre angajamentul față de valorile europene comune și despre modul în care acestea pot contribui la un viitor mai prosper și mai echitabil pentru toți cetățenii, în special pentru tineri.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *