Vineri, 15 martie, a fost marcată de un eveniment deosebit la Serata Culturală ELSTAR din Campina – lansarea cărții „Ecou” de către scriitoarea Sabina Ene, de data aceasta cu public, intrucat prima lansare a avut loc online la Muzeul Ceasului, pe 24 martie 2021. Acest moment a fost plin de semnificații speciale, aducând împreună comunitatea locală într-o atmosferă încărcată de emoție și cultură.

Pentru Sabina Ene, lansarea cărții „Ecou” a însemnat nu doar debutul primului vernisaj public, ci și o premieră în Campina, orașul care a servit drept sursă de inspirație pentru numeroasele sale scrieri. Cu această ocazie, autoarea a adus în prim-plan nu doar povestea din paginile sale, ci și bucuria de a împărtăși această experiență cu comunitatea locală.

„Ecou” este un volum complex, împărțit în două părți distincte. Prima parte, intitulată „În Ecou”, prezintă pagini de proză cu tentă memorialistică, oferind cititorilor o incursiune în amintirile și trăirile autoarei. Partea a doua, „După Ecou”, cuprinde poeme inspirate de experiențele trăite și de reflecțiile asupra vieții.

Alături de Sabina Ene au fost prezenți la eveniment personalități marcante din lumea culturală și literară. Printre aceștia s-au numărat Christian Crăciun, scriitor și eseist, Claudiu Băzăvan, preot, scriitor și editor, Cătălina Ene Onea, scriitoare, jurnalist cultural și profesor în Berlin, și Fernando Mihalache, acordeonist concertist. Invitat special la eveniment a fost Irina-Margareta Nistor, cunoscută critic de film.

Sabina Ene, susținătoare a Revistei „Conștiința” și senior editor al rubricii permanente „Credință și Știință”, este o personalitate cu o contribuție semnificativă în domeniul literaturii și al științei. Printre lucrările sale anterioare se numără coautoratul la cartea „Implantele endoosoase osteointegrate în stomatologie”, proza memorialistică „Lumina din verb”, eseurile din „O optică a devenirii” și articolele publicistice din „Umbra cuvântului”.

Lansarea cărții „Ecou” reprezintă nu doar un moment important în cariera scriitoarei Sabina Ene, ci și o sărbătoare a culturii și a literaturii în orașul Campina. Evenimentul a adus împreună oameni pasionați de lectură și de artă, creând astfel un ecou memorabil în inimile tuturor participanților.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *