Vineri, 15 martie, a fost marcată de un eveniment deosebit la Serata Culturală ELSTAR din Campina – lansarea cărții „Ecou” de către scriitoarea Sabina Ene, de data aceasta cu public, intrucat prima lansare a avut loc online la Muzeul Ceasului, pe 24 martie 2021. Acest moment a fost plin de semnificații speciale, aducând împreună comunitatea locală într-o atmosferă încărcată de emoție și cultură.
Pentru Sabina Ene, lansarea cărții „Ecou” a însemnat nu doar debutul primului vernisaj public, ci și o premieră în Campina, orașul care a servit drept sursă de inspirație pentru numeroasele sale scrieri. Cu această ocazie, autoarea a adus în prim-plan nu doar povestea din paginile sale, ci și bucuria de a împărtăși această experiență cu comunitatea locală.
„Ecou” este un volum complex, împărțit în două părți distincte. Prima parte, intitulată „În Ecou”, prezintă pagini de proză cu tentă memorialistică, oferind cititorilor o incursiune în amintirile și trăirile autoarei. Partea a doua, „După Ecou”, cuprinde poeme inspirate de experiențele trăite și de reflecțiile asupra vieții.
Alături de Sabina Ene au fost prezenți la eveniment personalități marcante din lumea culturală și literară. Printre aceștia s-au numărat Christian Crăciun, scriitor și eseist, Claudiu Băzăvan, preot, scriitor și editor, Cătălina Ene Onea, scriitoare, jurnalist cultural și profesor în Berlin, și Fernando Mihalache, acordeonist concertist. Invitat special la eveniment a fost Irina-Margareta Nistor, cunoscută critic de film.
Cea de-a 89-a Serată Culturală Elstar s-a desfășurat sub cupola numărului 6, întruchiparea inimii, ce bate la unison cu publicul cultivat și închegat în cei 6 ani de evenimente de înaltă ținută spirituală
Amfitrionul Codruț Constantinescu a făcut un bogat bilanț al concentratelor întâlniri: 90 de cărți, 6 conferințe, 3 evenimente in memoriam.
Sărbătoarea a fost dublată de lansarea cărții ,,ECOU” de Sabina Ene, în această zi împlinind o frumoasă vârstă.
Eseistul Christian Craciun remarcă patosul poetic al autoarei, temele pe care le abordează, modul în care împarte timpul în evenimente existențiale, transformarea acestuia în rugăciune.
Sunt citite și alesele cuvinte ale preotului Claudiu Bazavan, mulțumindu-i Sabinei Ene pentru neîntrerupta rubrică din revista Conștiința, apreciind că a reușit să găsească în poemele dumneaei miezul de lumină care-ți limpezește inima.
Scriitoarea Catalina Ene Onea depistează stilul ,,sabinistic”, acel stil enciclopedic, făcând referire la tablourile pe care autoarea le-a expus pentru prima dată.
Criticul de film Irina-Margareta Nistor a fost impresionată de coperta cărții, de faptul că timpul joacă un rol central, marele personaj, timpul. Se referă și la Ziua Internațională a Somnului, la numele scriitoarei, Ene, venind , împreună cu praful de stele de la ELSTAR, să ne facă visele mai frumoase.
Intervențiile invitaților au fost punctate de muzica acordeonistului concertist, Fernando Mihalache, interpretând atât bucăți clasice, cât și proprii, inspirate de carte.
Autoarea declară faptul că e un om fericit, invitându-ne la un exercițiu de imaginație, acela de a lua porția de fericire din fiecare întâmplare dorită, chiar și cu dobândă, dorindu-ne să rămânem în dragostea dumneaei.
Atmosfera plină de căldură și bucurie creată de fiecare dintre dumneavoastră a făcut ca această serată să fie cu adevărat specială.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați contribuit la magia acestui eveniment, transformând această seară într-un eveniment memorabil! a scris pe facebook Lorena Crintea, organizatoarea sertalor ELSTAR.
Sabina Ene, susținătoare a Revistei „Conștiința” și senior editor al rubricii permanente „Credință și Știință”, este o personalitate cu o contribuție semnificativă în domeniul literaturii și al științei. Printre lucrările sale anterioare se numără coautoratul la cartea „Implantele endoosoase osteointegrate în stomatologie”, proza memorialistică „Lumina din verb”, eseurile din „O optică a devenirii” și articolele publicistice din „Umbra cuvântului”.
Lansarea cărții „Ecou” reprezintă nu doar un moment important în cariera scriitoarei Sabina Ene, ci și o sărbătoare a culturii și a literaturii în orașul Campina. Evenimentul a adus împreună oameni pasionați de lectură și de artă, creând astfel un ecou memorabil în inimile tuturor participanților.
Add comment