Miercuri, 28 februarie 2024, în sala de consiliu și pe holurile Primăriei Ploiești, au avut loc mai multe incidente. Acestea au culminat cu insultarea și amenințarea cu violența de către un individ, tatăl unui consilier personal al primarului, a doi colegi jurnaliști „vinovați” că își făceau datoria.

În discuțiile care au urmat agresiunii verbale, primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Volosevici, a avut o atitudine echivocă, dând de înțeles că jurnaliștii „și-o merită”, pentru că „scriu/vorbesc ce nu trebuie, uneori”.

Având în vedere că domnul primar menține aceeași atitudine, prin care încurajează manifestarea în spațiul public a acestui acest tip de comportament specific interlopilor, noi, semnatarii acestui manifest, îi solicităm acestuia următoarele:

1.Exprimarea de urgență a unei poziții publice clare, neechivoce, referitoare la incidentele care au avut loc în timpul ședinței de Consiliu Local și, după aceasta, pe holurile primăriei, și care au fost generate de către domnul Fernando Scoruș, tatăl consilierului său personal, Patrick Scoruș.

2.Clarificarea poziției pe care domnul Fernando Scoruș o ocupă în relația cu Clubul Sportiv Municipal Ploiești. A fost sau este împuternicitul domniei sale în relația cu conducerea clubului?

3.Publicarea pe site-ul Primăriei Ploiești a persoanelor care dețin în prezent funcția de „consilier personal” al primarului, precum și a persoanelor care au deținut această funcție de la începutul mandatului domniei sale, până în prezent.

Până când aceste solicitări nu vor fi onorate, în semn de protest, noi, semnatarii acestui document, jurnaliști sau organizații media, nu vom mai participa la conferințele de presă organizate de primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici.

De asemenea, solicităm Consiliului Local Ploiești amendarea de urgență a regulamentului de organizare a ședințelor în sensul:

1.Obligativității participării în persoană, în format fizic, a consilierilor, viceprimarilor și primarului, la ședințe și reglementarea participării online în mod excepțional, în condiții clar definite;

2.Stabilirea unei proceduri clare a luării cuvântului de către cetățeni în timpul ședințelor de consiliu;

3.Sancționarea folosirii unui limbaj licențios în cadrul ședințelor de consiliu și a atacurilor la persoană.

Ne cerem scuze cititorilor noștri și sperăm că demersul nostru va duce la igienizarea discursului și comportamentului în tot spațiul public și în special în Primăria Ploiești.

Semnatarii protestului sunt:Observatorul Prahovean: Mihai Nicolae, Claudiu Vasilescu, Marius Nica, Ștefan Vlăsceanu, Roxana Tănase, Luiza Toboc, Corina Matei.

Actualitatea Prahoveană

NecenzuratPH

Știri Actuale

Bogdan Enache – phtv.ro

Dada TV

Daniel Dimache, Gazeta de Prahova

PRAHOVA ECONOMICA

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *