Asociația ARES’EL a desfășurat în data de 28.02.2024, la Casa de Cultură a Studenților Ploiești Conferința de închidere a proiectului: Against Hate speech towards Roma Community, Migrants, Ethnic minorities and Any vulnerable groups Discrimination- AHEAD.

Proiect implementat de Asociația ARES’EL și finanțat de către Comisia Europeană prin Programul “Capacity Building For Youth-2021”.

Parteneri: UNIVERSITA’ DEGLI STUDI DI BARI “ALDO MORO” – UNIBA Italia, Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities-BRAVO Bosnia, Youth for Social Changes-YSC Albania. Perioadă desfășurare proiect: 01.03.2022-29.02.2024. Buget: 158530,40 Euro.

La eveniment au participat reprezentați ai Ong-urilor și autorităților publice din județul Prahova, împreună cu partenerii unități școlare din proiect, tineri și voluntari ai asociație.

Activitățile proiectului  au fost desfășurate în România, Italia, Bosnia și Albania.

Scopul  proiectului AHEAD a fost de a combate discursul motivat de ură (inclusiv online), discriminarea care vizează minoritățile în 5 domenii ale drepturilor civile: educație, muncă, locuințe, sănătate, bunuri și servicii, prin participarea la activități a unui număr de 800 de persoane și printr-o nouă abordare care a îmbinat cercetarea cantitativă, întâlnirile publice cu părțile interesate și campanii de sensibilizare.

Grupul tintă: 800 de tineri (câte 200 tineri/țară parteneră), 400 de cetățeni (câte 100 de cetățeni/țară parteneră).

Activitățile proiectului: au promovat  nediscriminarea, incluziunea, toleranța, înțelegerea reciprocă și multiculturală și combate romii, minoritățile etnice și discriminarea migranților în Europa printr-o abordare inovatoare care combină cercetările, formarea (națională și internațională) privind combaterea discriminării și discursurile de incitare la ură, mesele rotunde, seminariile, schimbul de bune practici, întâlnirile dintre diferiți reprezentanți, părțile interesate, organizațiile societății civile și asociațiile de tineret, precum și o campanie masivă de diseminare.

Rezultate: 200 de tineri din România au participat la campaniile de conștientizare din cadrul proiectului (800 de tineri au fost implicați din cele 4 țări partenere); 100 de cetățeni din România au participanți la campaniile de conștientizare, (400 de cetățeni din cele 4 țări partenere), 150 de tineri au participat la training-uri naționali și internațional desfașurat în România, Bosnia și Albania (50 de tineri în fiecare țară); 10 tineri din România au fost selectați ca reprezentanți pentru Retea internațională (40 de tineri selectați din cele 4 țări au creat rețeaua care are ca rol combaterea oricărei forme de Discriminare și de Hate-Speech); un document redactat în fiecare țară parteneră privind propuneri specifice țării de combatere a Discriminării și Hate Speech, elaborat de cei 10 tineri din rețeaua internațională (4 Planuri de Acțiune si Recomandări naționale la nivel de proiect); un document comun strategic privind propuneri combatere a Discriminării și Hate Speach elaborat de 40 de tineri din rețeaua internațională; O cercetare comparată realizată în domeniul Discriminării și Hate Speech; Testimoniale, Dezbateri, intâlniri cu autorități publice și acțiuni de “capacity building” pentru tineri cu instituții locale și societate civilă.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *