Peste 300 de elevi din unitățile de învățământ din Prahova au avut o zi deosebită la cea de-a doua ediție a proiectului „Școala Altfel la….. Școala de Flori”. Evenimentul, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Școala de Flori, s-a desfășurat în spațiul generos al Sălii Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești.

Specialiștii de la Florăriile Siati, sub coordonarea doamnei Ileana Militaru, au fost prezenți pentru a împărtăși elevilor importanța și semnificația florilor, precum și modul în care acestea pot fi combinate în realizarea unei coronițe, sub semnul sărbătorilor pascale. Atmosfera a fost încărcată de creativitate și imaginație, iar elevii din clasele primare și gimnaziale au dat frâu liber inspirației la atelierul floral.

Evenimentul a fost posibil datorită parteneriatului dintre Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova „Acad. Eugen Simion” și Rotary Club Ploiești. Coordonarea acestui proiect a fost asigurată de către doamna inspector școlar general Ilona Rizea și de către doamna Cristina Petre, inspector pentru activitatea extrașcolară și educația permanentă.

Prin intermediul acestui eveniment, elevii au avut ocazia să învețe nu doar despre frumusețea florilor, ci și despre importanța lor în cultura și tradițiile noastre. De asemenea, activitățile desfășurate au promovat colaborarea și creativitatea în rândul tinerilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile practice și artistice.

Proiecte educative precum „Școala Altfel la… Școala de Flori” reprezintă modalități inovatoare prin care educația poate depăși limitele claselor și manualelor școlare, oferind elevilor experiențe practice și interactive care îi pregătesc pentru lumea reală și îi inspiră să descopere și să își dezvolte pasiunile.

Astfel de inițiative merită susținute și încurajate, deoarece aduc un plus de valoare în educația tinerilor și contribuie la formarea unei generații mai creative, mai responsabile și mai conectate la valorile culturale și sociale ale comunității lor.

Daniel Costache

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *