Jandarmii prahoveni vor sărbători ziua acestei arme alături de sute de copii din școlile din Ploiești pentru care vor  organiza mâine Ziua Porților Deschise.

Pentru a marca 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova organizează mai multe evenimente dedicate în egală măsură colegilor în uniformă și publicului larg. Astfel, așa cum am aflat de la Inspectorul-șef col. Dragoș  BUZOIANU, care a susținut o conferință de presă pe această temă, evenimentele dedicate Zilei Jandarmeriei Române  au debutat cu un Cros al Jandarmeriei, organizat în premieră în acest weekend în Parcul Municipal Vest, cu sprijinul multiplei campioane de atletism Mirela DULGHERU și al Asociației Sportive  Ambiția Mădălin.

Evenimentele vor continua marți, 2 aprilie cu Ziua Porților Deschise, la care  vor participa sute de elevi din ciclul primar, dar și elevi de clasa a XII-a cărora jandarmii prahoveni vor să le prezinte oportunitatea de a îmbrățișa  o astfel de carieră. În cadrul evenimentului, participanții vor putea asista la o serie de demonstrații și ateliere și vor putea vedea cele mai noi achiziții ale Inspectoratului, o mașină de teren complet utilată pentru misiuni de salvare montană și o autotutilitară destinată de asemenea intervențiilor în situații de urgență,

O zi mai târziu, pe 3 aprilie, chiar de Ziua Jandarmeriei, mai mulți jandarmi vor fi avansați și cei mai merituoși vor primi titlul de Jandarm de Onoare. Seria de evenimente dedicate acestei aniversări se va încheia cu o întâlnire cu rezerviștii Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

DADA TV

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Momentan facem teste. Verifica mai tarziu. sau vezi pe yt: toate clipurile video.